- 1 jajko
- 200 ml. mleka
- 150 g. mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g. cukru
- 2 banany
- łyżka masła
- W dużej misce wymieszaj mikserem mleko z jajkiem i cukrem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj do uzyskania gładkiej i gęstej konsystencji.
- Obierz banana i pokrój go w dość cienkie plastry (około 0,5 cm). Dodaj do masy. Całość wymieszaj łyżką.
- Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej łyżeczkę masła.
- Nakładaj na patelnię 2 łyżki ciasta. Na każdym placuszku powinno znaleźć się 4 plasterki banana.
- Smaż na średnim ogniu. Gdy na powierzchni pancakesa pojawią się pęcherzyki, przekręć go na drugą stronę i smaż do uzyskania rumianego koloru.
- Gotowe posyp cukrem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz